Programma

Daniël Lohues scoort eerste TopSong met uptempo single

  1. Nieuwschevron right
  2. Daniël Lohues scoort eerste TopSong met uptempo single

De Drentse zanger Daniël Lohues sleept zijn eerste TopSong binnen met zijn nieuwste single 'Niks mooier as dat'.

Vers van de pers: het vijftiende album van Daniël Lohues, Sowieso. Single 'Niks mooiers as dat' had zomaar een track van zijn oude band Skik kunnen zijn. Het is namelijk uptempo, vrolijke muziek met een herkenbare tekst. Zelfs als je het dialect niet helemaal machtig bent. Aankomende week is het nummer TopSong!

Eerste kneepjes van het vak

Daniël Lohues komt van oorsprong uit Emmen, waar zijn vader hem de eerste kneepjes van het muzikale vak aanleert. Hij leert het orgel te bespelen en begeleidt als kind wekelijks koren. Later, als de pubertijd aanbreekt, raakt Daniël geobsedeerd door de gitaar. Met wat vrienden uit de buurt begint hij zijn eerste band. Op 19-jarige leeftijd voegt hij zich bij The Charlies, een populaire band uit Utrecht.

In 1994 komt Skik tot leven, een band bestaande uit Maarten van de Helm, Marlen Davers en Daniël zelf. Ze maken hun opkomst in het radioprogramma Leidse Kade Live. Ze krijgen de kans om een plaat te maken en worden landelijk bekend. Optredens worden steeds groter en Skik staat in 1997 zelfs op Pinkpop. Elk festival van Nederland spelen ze plat. In het voorjaar van 2003 richt Daniël de band Lohues & the Louisiana Blues Club op. Een blues band die bekend staat om zijn Drentse teksten. De band speelt in 2004 op het North Sea Jazzfestival.

Solocarrière

Na jaren in een band te spelen, besluit Daniël dat het tijd is om voor zichzelf te beginnen. Hij produceert muziek voor onder meer Guus Meeuwis en Paul de Leeuw, brengt soloplaten uit en staat in verscheidene voorprogramma's van grote artiesten waaronder Van Morrisson. In zijn solowerk zoekt Daniël Lohues vaak de kant van de “kleine liedjes” op.

Top 2000

Daniël Lohues stond afgelopen jaar drie keer in de Top 2000 met 'Prachtig Mooie Dag' op nummer 700, 'Hier Kom Ik Weg' op 561 en zijn hoogste notering 'Op 't platteland' op nummer 473.

Foto omslag: Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie