Programma
BNNVARA

'Elk laagje kleding scheelt een graad op de thermostaat'

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Elk laagje kleding scheelt een graad op de thermostaat'

Door de torenhoge gasprijzen durven we de knoppen van de thermostaat niet aan te raken. Er zit niets anders op dan de huispakken van Roy Donders of de geitenwollen sokken uit de kast te trekken. Maar of dat nou zou stijlvol is, daar zijn de meningen over verdeeld. Mode-journalisten Cécile Narinx en Arno Kantelberg geven bij Spijkers met Koppen advies voor een warme winter.

De thermokleding is dit jaar niet aan te slepen. Alle koukleumen zijn massaal naar de winkels gerend om thermokleding in te slaan. Bij de Hema is er zelfs een vervijfvoudiging van de verkoop ten opzichte van vorig jaar. Volgens Arno heb je er eigenlijk helemaal niets aan: "Het enige wat thermokleding doet is zweet afvoeren. Je hebt er wat aan als je sport, maar het is niet zo dat het warmte vasthoudt."

Laagjes, laagjes en nog een laagjes

Het sleutelwoord om deze winter warm te blijven, is laagjes. Volgens Arno scheelt elk laagje kleding een graad op de thermostaat: "De laagjes tussen je kleding vormen een spouwmuurtje van lucht om je warm te houden." Zo’n perfect warmhoudlaagje is de spencer. Volgens Cécile is de mouwloze trui bezig met een ijzersterke comeback. "Het is een kledingstuk wat al jaren meegaat. Ik ken mijn vader niet anders dan in een spencer."

De skinny jeans van De Jonge

Maar naast de trends, zijn er natuurlijk ook echte no-go's in de modewereld. Het kledingstuk dat echt volgens de modejournalisten van het straatbeeld moet verdwijnen, zijn de skinny jeans. De strakke skinny jeans heeft zelfs Het Binnenhof gehaald. "De toenmalige Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge droeg toen een dermate strakke spijker, dat we zagen dat hij rechts stemt, maar links draagt." Het belangrijkste volgens Cécile is: "Het maakt niet uit wat je draagt, maar hoe je het draagt. Je kunt een bodywarmer ook leuk dragen."

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie