Programma
BNNVARA

'Tijdens het maken van deze WK-gids zijn maar drie mensen omgekomen'

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Tijdens het maken van deze WK-gids zijn maar drie mensen omgekomen'

Het misschien wel meest omstreden WK gaat bijna van start. Dit was de ideale kans voor nieuwsmagazine De speld om het wereldkampioenschap even goed op de hak te nemen. Al hun satire is gebundeld en met een WK-gids stomen ze Nederland klaar voor het WK in Qatar. De redacteuren, Roelof Smit en Jaap van de Venis zitten bij Spijkers met Koppen aan tafel: "In de winnende WK-gids vind je heel veel, maar geen genade voor Qatar."

In de 'Winnende WK-gids' is de informatie over de poules, stadions en mascottes voor het WK van dit jaar gebundeld. Zo heeft een van de redacteuren, Jaap van de Venis, achter in het boek een memoriam gemaakt: "Tijdens het maken van de gids zijn er maar die drie mensen omgekomen, maar de omstandigheden zijn nog steeds goed."

De poule des doods

Een belangrijk onderdeel in de gids is natuurlijk de beschrijving van de verschillende poules. Nederland blijkt niet helemaal zo veilig te zijn in de poule. Het elftal zit namelijk in een van de twee poules des doods. Deze classificatie wordt bepaald door het niveau van de poule, maar ook dat de redacteuren heel veel doden in de poule verwachten. "Als je bij een land als Qatar wordt ingedeeld, dan weet je het niet hè."

De voorspelvisstick

Het boek kon natuurlijk niet achterblijven om ook de uitslagen te voorspellen. Ooit voorspelde octopus Paul de uitslagen, maar nu is er de voorspelvisstick. Het krokante zintuig van de visstick zorgt ervoor dat hij een heel goed gevoel heeft voor uitslagen voorspellen. Zo voorspelt de visstick dat Senegal de verrassing van het toernooi gaat worden. "Als de korrels van het paneermeel handjes waren geweest, reken dan maar dat die uitbundig zou applaudisseren voor de kansen van Senegal."

Hoever het Nederlandse elftal het gaat schoppen in het WK, dat weten Roelof en Jaap nog niet. Jaap durft ook de voorspelling van de visstick niet los te laten. "We hebben een goede loting, maar dat wilt niet zeggen dat we ver gaat komen."

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie