Nieuws

Maan en De Jeugd van Tegenwoordig scoren TopSong met Naar de Maan

foto: Maan / De Jeugd van Tegenwoordig
  1. Nieuwschevron right
  2. Maan en De Jeugd van Tegenwoordig scoren TopSong met Naar de Maan

Maan en De Jeugd van Tegenwoordig hebben de handen ineengeslagen op hun nieuwe single. Je hoort Naar de Maan de komende week extra vaak: het nummer is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong!

De Nederlandse samenwerkingen vliegen ons de laatste weken om de oren! Na Dans M'n Ogen Dicht van MEAU en Racoon en Laat Me Los van BLØF en S10 is het nu de beurt aan De Jeugd van Tegenwoordig en Maan. Met hun zomers klinkende single Naar de Maan hebben de hiphopformatie en de zangeres de gloednieuwe NPO Radio 2 TopSong te pakken.

Paul Rabbering maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend.

Droomcollab

De artiesten kondigden hun samenwerking onlangs via Instagram aan. Maan, die ooit al Sterrenstof van De Jeugd coverde, vindt het "een droomcollab" om samen met de groep een track uit te brengen. "We kenden elkaar al een beetje van ontmoetingen op festivals, maar daadwerkelijk samenwerken leek mij onrealistisch", liet de zangeres weten.

Desondanks bleek die samenwerking ontzettend soepel te gaan: tijdens de eerste studiosessie werd de basis van Naar de Maan meteen gelegd. Volgens Faberyayo van De Jeugd is het "de meest organische samenwerking van het decennium".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Naar de Maan of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie