Nieuws

Samenwerking Dans M'n Ogen Dicht van MEAU en Racoon uitgeroepen tot TopSong

foto: Denise Amber
  1. Nieuwschevron right
  2. Samenwerking Dans M'n Ogen Dicht van MEAU en Racoon uitgeroepen tot TopSong

MEAU en Racoon hebben de handen ineengeslagen op de nieuwe single Dans M'n Ogen Dicht. De samenwerking tussen de jonge songwriter en de Zeeuwse band is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong!

Singer-songwriter MEAU brak het afgelopen jaar door met Dat Heb Jij Gedaan, dat in november werd uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Het nummer groeide uit tot een enorm succes, en is inmiddels al meer dan vijftig miljoen keer gestreamd op Spotify.

De mannen van Racoon kenden MEAU echter al voordat ze die enorme hit scoorde. In het voorjaar van 2021 coverde ze De Echte Vent, waarna Racoon haar uitnodigde om in het voorprogramma van de band op te treden.

Uit de muzikale vriendschap die opbloeide tussen die artiesten is nu Dans M'n Ogen Dicht ontstaan. Bart Arens maakte vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend dat het nummer is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

De lichte en de donkere kant

"Een samenwerking met Racoon stond al een tijd bovenaan mijn lijstje, omdat ik me zowel muzikaal als persoonlijk erg verbonden voel met de band", laat MEAU weten. "Voor mijn gevoel kan ik Bart altijd om advies vragen en ik ben ontzettend trots op ons liedje!"

Dans M'n Ogen Dicht gaat volgens MEAU en Racoon-leden Bart van der Weide en Maarten van Damme over de tweestrijd tussen de donkere en de lichte kant van het leven. Op Pinkpop speelden de artiesten het nummer voor het eerst live samen. Ook de bezoekers van Concert at SEA werden getrakteerd op de bijzondere samenwerking tussen MEAU en Racoon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Dans M'n Ogen Dicht of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie