Nieuws
BNNVARA

Luisteraar Arjan beklimt de Alpe d'Huez om vriendin Paola te ondersteunen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraar Arjan beklimt de Alpe d'Huez om vriendin Paola te ondersteunen

Duizenden mensen beklimmen vandaag de Alpe d'Huez om geld op te halen voor KWF. Eén van hen is NPO Radio 2 luisteraar Arjan Thomassen, Jan-Willem en Jeroen bellen met hem in Jan-Willem Start Op!

Op de beroemde Franse Alpe d'Huez vindt jaarlijks een fiets- en loopevenement plaats, de Alpe d'HuZes. Met dat evenement wordt geld opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding. Of het nu wandelend of fietsend is, duizenden mensen beklimmen ieder jaar de berg. Met als motto 'Opgeven is geen optie'. Zo gaan sommigen de berg wel zes keer op en neer. Onder de duizenden deelnemers is ook Arjan Thomassen.

'Echt fantastisch'

Om half vijf 's ochtends zat hij al op z'n fiets. Hij begeleidt vriendinnen Chantal en Paola en helpt hen op een tandem de berg te beklimmen. Voor de laatstgenoemde vroeg Arjan twee jaar geleden nog Het Regent Zonnestralen aan in de ochtendshow. Inmiddels gaat het al een stuk beter met Paola. "Mijn oncoloog noemt het oncologisch stabiel, dus dat betekent dat het nu goed is. Maar dat je dus niet weet hoe het in de toekomst gaat. Maar het gaat wat dat betreft echt heel goed", vertelt Paola. straalt van oor tot oor. Waar ze zes jaar geleden nog in een rolstoel langs de kant stond aan te moedigen, kan ze nu dankzij haar vriendin Chantal de berg zelf beklimmen. In haar eentje fietsen is nog te zwaar, maar op een tandem kan ze de klim maken. "Als je zelf de kracht niet hebt en iemand die zegt: 'Dan doe ik het voor je en dan gaan we samen'. Ja, dat is echt fantastisch", legt Paola uit.

Luisteraars Arjan en Paola beklimmen met tandem de Alpe d'Huez

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie