Nieuws
BNNVARA

Jan-Willem Start Op! in de bres voor EK-deelname basketbalteam Iris

foto: Nederlandse Basketbalbondfoto: Nederlandse basketbalbond
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op! in de bres voor EK-deelname basketbalteam Iris

Heb je hard gewerkt om naar het EK te gaan, mag je er uiteindelijk tóch niet heen omdat er geen geld is. Dat gebeurde het nationaal basketbalteam waar Iris Vennema in speelt.

Martin Vennema, de vader van Iris, is fervent ochtendshowluisteraar en stuurde Jan-Willem en Jeroen een noodkreet. Zijn dochter zit namelijk in het nationaal vrouwenbasketbalteam tot 20 jaar en was in de veronderstelling dat ze in juli op het EK in Roemenië zou spelen. Totdat ze per toeval ontdekte dat dit niet het geval is. "We kwamen online een artikel tegen, waarin alle teams stonden die waren ingeschreven. En alleen onder 20 van de meiden stond er niet tussen", vertelt Iris.

'We kunnen winnen'

Iris en haar teamgenoten gaan echter niet zomaar bij de pakken neer zitten. Na flink wat mails over en weer, is er een plan gekomen. Als de dames zelf €20.000 inzamelen, is de basketbalbond bereid om dit te verdubbelen. Daarmee zouden Iris en haar team in juli alsnog naar het EK kunnen. "Zoveel mensen doneren geld, ook veel mensen die we helemaal niet goed kennen", vertelt Iris enthousiast. Donaties zijn volgens haar zeker een goede investering. "We kunnen er wel wat van, ja. Ik denk dat we ook kans maken op het toernooi om te winnen."

Kun je wat missen en wil je de actie steunen? Klik dan hier om te doneren.

Jan-Willem Start Op! in de bres voor EK-deelname basketbalteam Iris

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie