Nieuws

De pleegzoon van Jenny vecht aan het front in Oekraïne

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De pleegzoon van Jenny vecht aan het front in Oekraïne

Jenny leeft vol spanning mee met de oorlog in Oekraïne. Op Radio555 vertelt ze over haar pleegzoon, die zich op dit moment aan het front bevindt.

Op Radio555 doet Jenny haar verhaal bij Bert Haandrikman en Jorien Renkema. Haar Oekraïense pleegzoon, Wasyl, is beroepsmilitair en vecht op dit moment aan het front. “Gisteravond heb ik één minuut chatcontact met hem gehad”, vertelt ze. “Hij geeft aan dat hij leeft en dat hij strijdvaardig is.”

Wasyl bracht vier zomers door in het gezin van Jenny. “Hij is in ons hart gekropen en daar is hij nooit meer weggegaan”, legt ze uit. Jenny geeft aan dat ze ook contact heeft met de vrouw van haar pleegzoon. “Het is hartverscheurend”, vertelt ze over de verhalen die ze daar hoort. “Hoe ze geen geld hebben, niet op de vlucht kunnen.”

Beluister het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Samen in actie voor Oekraïne met Radio555

Het conflict in Oekraïne dreigt voor 44 miljoen Oekraïners uit te lopen op een humanitaire ramp. Hulp is voor ieder van hen van levensbelang. Daarom bundelen de landelijke radiozenders 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime hun krachten om geld op te halen voor Giro555. Een nummer aanvragen voor geld of direct doneren kan via radio555.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie