Nieuws
BNNVARA

Limburgse restauranteigenaar Koert blikt terug: 'Dat is mijn redding geweest'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Limburgse restauranteigenaar Koert blikt terug: 'Dat is mijn redding geweest'

Voor veel Limburgers is vandaag een nare dag. Het is namelijk precies een jaar geleden dat Limburg werd getroffen door een watersnoodramp. Jan-Willem en Jeroen bellen met restauranteigenaar Koert van den Heuvel, wiens restaurant vorig jaar compleet onder water stond.

"Als er voor mij geen tegemoetkoming komt, dan kan ik sluiten", vertelde Koert van den Heuvel vorig jaar somber in Jan-Willem Start Op. Zijn restaurant stond vier meter onder water en al zijn spaargeld was al ingezet om de klappen van de corona-lockdowns op te vangen.

Gewoon weer open

Een jaar later is het restaurant van Koert, sinds april, weer open. "Alles was kapot van boven tot onder", vertelt de restauranteigenaar. "Het gaat gewoon door en je maakt keuzes. Op een gegeven moment twijfel je: 'Moet ik nog opnieuw beginnen? Hoe kan ik dit financieren?' Maar uiteindelijk is het allemaal redelijk goedgekomen."

'Mijn redding geweest'

"De overheid heeft er een nationale ramp van gemaakt en dat is eigenlijk een beetje mijn redding geweest", vertelt Koert. De rivier waar zijn restaurant aan grenst is namelijk niet verzekerbaar als die buiten z'n oevers treedt, dus als hij geen overheidssteun had gehad, was Koerts restaurant misschien niet meer opengegaan. Bij de ramp zelf staat hij niet vaak meer stil. "Het is al een jaar geleden, je bent alweer vol aan het werk. Er zijn nieuwe problemen die je aandacht vergen", legt Koert uit.

Beluister het hele gesprek hieronder:

Limburgse restauranteigenaar Koert blikt terug: 'Dat is mijn redding geweest'

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie