Nieuws
BNNVARA

Laurens houdt niet van fietsen maar is wel fietsend onderweg naar WK in Qatar

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Laurens houdt niet van fietsen maar is wel fietsend onderweg naar WK in Qatar

Het duurt nog even voordat het WK in Qatar plaatsvindt, maar Laurens Jagt is alvast onderweg. Hij gaat er namelijk op fiets naartoe. En dat terwijl hij helemaal niet van fietsen houdt. Hoe dat zit legt hij in Jan-Willem Start Op! uit.

Begin deze maand stapte de 34-jarige Laurens Jagt op de fiets. Met als eindbestemming: Qatar. "Ik ben bijna een maandje onderweg en heb zo'n 2200 kilometer gefietst", vertelt Laurens. Waarom hij met z'n aversie tegen fietsen toch zo'n extreme fietstocht doet, is natuurlijk dé vraag die dit verhaal oproept. Het antwoord is te vinden in een boek dat Laurens maar niet losliet. "Ik had voor mezelf aan het begin van dit jaar bedacht dat ik meer avontuur in m'n leven wilde. En ik heb een boek van een Amsterdamse fotograaf die van Amsterdam naar Singapore fietste en ik merkte dat ik steeds weer met dat boek op schoot zat. Dus ik dacht, als ik toch neig naar dat fietsen, laat ik gewoon groots uitpakken."

'Mensen die 30 kilometer meefietsen'

Op dit moment is Laurens in Servië en heeft hij nog zo'n 4000 kilometer te gaan tot het WK. Onderweg heeft hij al veel bijzondere dingen meegemaakt. "Ik gebruik Warm Shower, dat is een app voor fietsers waarmee je bij mensen thuis kunt slapen. Dus ik ben in hele kleine dorpjes geweest, waar mensen mij uitnodigen en waar een enorme taalbarrière is. Maar ik ben wezen vissen met de mensen of we hebben samen een ontbijtje gemaakt. Of mensen die 30 kilometer met me meefietsen. Dus je maakt gewoon hele mooie dingen mee."

Laurens Jagt is geen fietsliefhebber en toch fietsend op weg naar het WK in Qatar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebookvoor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie