Nieuws
BNNVARA

Joshua Nolet gezonder gaan leven door ondersteboven Vrienden van Amstel LIVE

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Joshua Nolet gezonder gaan leven door ondersteboven Vrienden van Amstel LIVE

Vanavond hangt Chef'Special voor de laatste keer op z'n kop in Rotterdam Ahoy tijdens Vrienden voor Amstel LIVE. In Jan-Willem Start Op! vertelt zanger Joshua Nolet erover.

Chef'Special stijgt tijdens Vrienden voor Amstel LIVE tot grote hoogtes. Letterlijk. Op een zwevend podium dat over de kop ronddraait, treden zij namelijk op. Ondersteboven optreden is iets wat nog niet eerder door een band is gedaan. "Het is echt bizar", vertelt Joshua. "De eerste keer dat ik het deed, was ook echt mijn hele systeem in de war. Toen dacht ik van: 'Oh my god, hoe ga ik dit doen?!' Maar ik heb gewoon geoefend, thuis ondersteboven in de ringen gehangen. Op een gegeven moment ontwikkelde zich een soort techniek, die 'm eigenlijk vooral zit in het ontspannen van het lijf, waardoor er niks dichtslaat."

'Heel goed voor mezelf gezorgd'

Maar ondersteboven optreden brengt niet alleen maar uitdagingen met zich mee. "Met een omweg is er echt een voordeel", vertelt Joshua. De afterparty's van de Vrienden van Amstel LIVE shows zijn namelijk beroemd gezellig. "Dat heb ik één keer gedaan en toen heb ik met een kater geprobeerd die show te doen. Dat was echt een hel, dan op z'n kop zingen. Ik ging nog net niet over m'n nek. Dus dat ging 'm niet worden voor mij, ik kon niet naar de kloten gaan. Wat iets goeds is. Dus ik heb eigenlijk heel goed voor mezelf gezorgd deze reeks. Dat moest ook wel om er twintig vol te maken, maar ik ben in redelijk gezonde shape."

Joshua Nolet gezonder gaan leven door ondersteboven Vrienden van Amstel LIVE

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie