Nieuws
BNNVARA

Beau van Erven Dorens blikt terug op tafelplakker: 'Boodschap ging ten onder'

foto: Screenshot uitzending Jinekfoto: Screenshot uitzending Jinek
  1. Nieuwschevron right
  2. Beau van Erven Dorens blikt terug op tafelplakker: 'Boodschap ging ten onder'

Terwijl een klimaatactivist tijdens de uitzending op tafel klom, bleef presentator Beau van Erven Dorens opvallend rustig. Was het dan toch een vooropgezette stunt? In Jan-Willem Start Op! praten Beau, Jan-Willem en Jeroen na.

"Het was best wel intimideren en bedreigend wat 'ie deed. Ik dacht ik kijk eerst even wat er allemaal gebeurt, ik doe het gewoon rustig aan", legt Beau uit. De actie van de klimaatactivist had de redactie niet aan zien komen. Wel merkte Beau dat hij erg zenuwachtig was. "Dan ga ik altijd van te voren een beetje kletsen en iemand een beetje kalmeren en geruststellen. En dat kwam eigenlijk niet goed, ook in het programma niet. Hij werd maar niet rustiger. En toen pakte hij uit z'n binnenzak iets en héél even dacht ik: 'Ai, wat gebeurt hier?!", legt Beau uit.

'Jammer dat hij niet rustiger wilde vertellen'

Wat Beau vooral jammer vindt aan de actie, is dat de boodschap niet overeind bleef staan. "De boodschap ging ten onder in de actie. Eigenlijk had hij verder ook wel een goed punt. Waarom gaat het over Donald Duck terwijl de wereld ten onder gaat? Het is alleen jammer dat hij dat niet wat rustiger wilde vertellen aan mij", legt Beau uit. In de uitzending gaf hij de klimaatactivist tot drie keer toe de kans om zijn punt rustig uit te leggen, maar hij bleef maar door ratelen. Uiteindelijk kozen ze ervoor om de tafel inclusief klimaatactivist tijdens een commercial uit de studio te verwijderen. "We hadden nog even het idee om hem met tafel en al in de hoek te zetten. Maar ik dacht ja dan gaat hij misschien schreeuwen, ofzo. En ik wilde ook de andere gasten te woord staan. Dus toen hebben we hem proberen naar buiten te tillen en toen moesten we hem kantelen om door de deur te kunnen en viel hij er gewoon vanaf", vertelt Beau.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Beau blikt terug op tafelplakker: "Jammer dat de boodschap niet overeind bleef"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie