Nieuws
BNNVARA

Robbert Blokland over schietincident Alec Baldwin: 'Sprake van een tragisch ongeval'

foto: AFP / Angela Weissfoto: AFP / Angela Weiss
  1. Nieuwschevron right
  2. Robbert Blokland over schietincident Alec Baldwin: 'Sprake van een tragisch ongeval'

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat acteur Alec Baldwin tijdens filmopnames een cameravrouw doodschoot. Wat daar is gebeurd? Filmkenner Robbert Blokland praat je bij in Jan-Willem Start Op.

Bij de opnames van de nieuwe western film Rust ging het mis. Tijdens een scène werd een vuurwapen gebruikt en volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ hadden daar losse flodders in moeten zitten. "Ik ga niet speculeren wat er gebeurd is. Maar dat hier iets vreselijk misgegaan is en dat er sprake is van een zeer tragisch ongeval, ik denk dat we dat wel kunnen zeggen", vertelt Robbert Blokland.

Strenge regels voor pistools in scènes

Wat er precies fout is gegaan bij de opnames is nog niet bekend. "Scènes met pistolen worden enorm gemonitord. Zeker in Amerika zijn daar hele strenge regels voor. De vakbonden zitten daar echt bovenop", legt Robbert uit. De filmkenner verwacht dat het juridische proces rondom dit incident nog lang door zal slepen. "Ik gok dat hierna de regels nóg strenger zullen worden, om dit in de toekomst te voorkomen."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Hendrik Jan Bökkers peinsde er in eerste instantie niet over om Hou Van Mij te coveren

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie