Nieuws
BNNVARA

Thomas Cammaert is het niet eens met Tom Hanks: 'Beste acteur zou rol moeten krijgen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Cammaert is het niet eens met Tom Hanks: 'Beste acteur zou rol moeten krijgen'

Tom Hanks vertelt in New York Times Magazine dat hij vindt dat hetero's geen acteerrollen zouden moeten spelen van homoseksuelen. Thomas Cammaert is het daar niet helemaal mee eens, zo vertelt hij in Jan-Willem Start Op.

In het artikel vertelt Tom Hanks over zijn rol in Philadelphia, waar hij een oscar voor won. In de film speelt hij een homoseksuele man die besmet is met aids. In New York Times Magazine vertelt Hanks: 'Tegenwoordig zou je geen heteroman meer voor zo'n rol moeten casten." De boodschap van de film was volgens hem 'wees niet bang'. "Eén van de redenen waarom mensen niet bang waren voor die film, is omdat ik een homo speelde. Maar dat punt zijn we voorbij, mensen zouden het nu niet meer accepteren als er geen homoseksuele man voor deze rol geselecteerd wordt. Omdat het niet authentiek is." In het interview verdedigt hij lhbti-acteurs en acteurs met een handicap. Hij vindt authenticiteit en representatie zwaarder wegen dan dat de meest geschikte acteur een rol krijgt.

'Wat heeft dat er nu eigenlijk mee te maken?'

"Ik vind het wel fijn dat hij zich uitspreekt, want het is goed dat het benoemd wordt", vindt Thomas Cammaert. De acteur denkt juist het tegenovergestelde. "Eigenlijk merk ik al 16 jaar lang dat ik niet echt uitgenodigd wordt voor heteroseksuele rollen. En ik wil juist naar een wereld waarin we allemaal gewoon rollen mogen spelen omdat we goed zijn en omdat dat ons talent is. En niet wat onze geaardheid is in ons persoonlijke leven. Want wat heeft dat er nu eigenlijk mee te maken?"

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Thomas Cammaert is het niet eens met Tom Hanks: 'Beste acteur op de beste rol'

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie