Nieuws

Hoe helpt Giro555 de slachtoffers in Turkije en Syrië?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe helpt Giro555 de slachtoffers in Turkije en Syrië?

Op woensdag 15 februari tussen 06.00 en 22.00 uur komt NPO Radio 2 in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Lees hier hoe Giro555 te hulp schiet.

Bron: Giro555

Het leven van honderdduizenden mensen in Turkije en Syrië ligt in puin, letterlijk. Hulp is hard nodig en daarom is Giro555 geopend. De organisaties achter Giro555 werken dag en nacht om zoveel mogelijk slachtoffers van deze ramp te helpen.

Zoek- en reddingsacties

Helaas zijn er sinds de aardbeving nog heel veel mensen vermist. Verschillende hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, zoeken naar overlevenden onder het puin.

Medische hulp

Ook medische hulp is dringend nodig. Onder andere Stichting Vluchteling en CARE staan klaar om deze noodhulp te verlenen.

Onderdak

Tienduizenden mensen hebben door de aardbeving geen dak meer boven hun hoofd. En dan te bedenken dat het ijskoud is buiten. Verschillende organisaties, zoals Cordaid en Kerk in Actie, zorgen voor tijdelijk onderdak.

Eten, drinken en andere hulpgoederen

Een andere eerste levensbehoefte waar hard aan gewerkt wordt: eten, schoon drinkwater en andere hulpgoederen, zoals medicijnen, hygiënepakketten, winterkleding en dekens. Of dakzeilen die beschermen tegen regen en kou bieden. Onder andere Save the Children deelt deze spullen uit.

En verder

Door de aardbeving zijn heel veel kinderen hun ouders kwijtgeraakt. Onder andere UNICEF helpt deze kinderen beschermen en zorgt voor psychologische hulp.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie