Nieuws
BNNVARA

Zo gaat de kustwacht vrachtschip Julietta D naar Rotterdam slepen

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo gaat de kustwacht vrachtschip Julietta D naar Rotterdam slepen

De kustwacht sleept vandaag Julietta D, het Duitse vrachtschip dat gisteren in de problemen kwam, naar de haven van Rotterdam. In Jan-Willem Start Op vertelt Denice Blok van de kustwacht hoe die operatie eruit gaat zien.

Gisteren kwam het Duitse vrachtschip door storm Corrie in de problemen voor de Nederlandse kust. "De situatie is nog stabiel, de sleepverbinding is nog tot stand", legt Denice uit. De Noordzee is inmiddels wat rustiger, de golven zijn wat minder hoog dan tijdens het hoogtepunt van storm Corrie. Om de eerste sleepverbinding te maken zijn er gisteren al vier mensen aan boord van het schip gegaan, die zijn vannacht ook aan boord gebleven. "Om acht uur zullen er drie extra mensen in worden gevlogen met de search and rescue helikopter. Die zullen worden afgezet aan boord van Julietta D en dan zal er een tweede sleepverbinding gemaakt worden. En dan zal het schip naar de haven worden gesleept."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Zo gaat de kustwacht het Duitse vrachtschip naar Rotterdam slepen

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie