Nieuws
BNNVARA

Oeps! Meeuwen nemen Delft over na een vergeten vergunning

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Oeps! Meeuwen nemen Delft over na een vergeten vergunning

Dat een vergeten vergunning tot een maandenlange meeuwenoverlast kan leiden, dat hebben ze in Delft ondervonden. Valkenier Peter van Blerck vertelt erover in Jan-Willem Start Op.

Normaal gesproken zet Peter van Blerck zijn roofvogel in op de dagen dat het afval buiten wordt gezet. Maar de afgelopen weken hebben de meeuwen vrij spel. "Ik had nu een nieuwe contactpersoon in Delft en die is vergeten om een ontheffing aan te vragen", vertelt Peter. Bijna elk dier in Nederland is beschermd, dus als je deze gaat verjagen of verontrusten dan moet je daar een vergunning voor hebben. Die vergunning is inmiddels alweer aangevraagd, maar moet door meerdere mensen in de gemeente goedgekeurd worden. Dat kost tijd, maar Peter verwacht binnenkort weer aan de slag te kunnen. "Ik heb zelf altijd de tijd van drie maanden aangehouden en vanaf april loopt dit al, dus ja."

'Zitten me uit te lachen'

"Ik ga morgenochtend wel naar Delft toe zonder vogel", vertelt Peter. Elke woensdag gaat hij normaal gesproken met zijn roofvogel naar Delft. "Ik vind dat ik zelf toch moet zorgen dat ik zelf een beetje de troep opruim. Maarja, het is niet aan te lopen nu. Want die vogel schrok ze altijd af en nu maak ik het mee dat ik als ik een vuilniszak opengescheurd aantref en ik pak 'm even over in een andere vuilniszak. Dan zitten de meeuwen op mijn wagen zitten me uit te lachen."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Oeps! Meeuwen nemen Delft over na vergeten vergunning voor roofvogel

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie