Nieuws
BNNVARA

Patricia leidde Stones rond door Rijksmuseum: 'Deed alsof ik verstand had van kunst'

foto: Rijksmuseumfoto: Rijksmuseum
  1. Nieuwschevron right
  2. Patricia leidde Stones rond door Rijksmuseum: 'Deed alsof ik verstand had van kunst'

Foto's van The Rolling Stones in het Rijksmuseum gingen vorig jaar flink viraal. Iemand die dat bezoek van héél dichtbij meemaakte, is NPO Radio 2-luisteraar Patricia, zo vertelt ze vanochtend in Jan-Willem Start Op!

"Ik heb vorig jaar Ronnie Wood, Keith Richards en Steve Jordan een rondleiding gegeven door het Rijksmuseum. Samen met de directeur, Erik van Ginkel", vertelt Patricia. "Ik heb toen anderhalf uur gedaan alsof ik de PA was van de directeur, terwijl ik gewoon de cateringjuffrouw ben. Dat ging allemaal heel snel en onverwachts. Dat was een hele verwarrende, maar een ontzettend gave, leuke dag."

'Ontzettend leuke, lieve mannen'

Patricia maakte zich geen moment zorgen of ze ingewikkelde kunstvragen zou krijgen. "Ik bluf me overal wel doorheen", lacht ze. Om 17.15 uur kwamen de Stones het museum binnen en rond 18.30 uur gingen ze weer weg, ze hebben er dus best een lang bezoekje van gemaakt. "Ze waren ontzettend nieuwsgierig. Vooral Ronnie Wood, die is ontzettend geïnteresseerd in kunst. En die kwam ook met technische vragen, daar was Erik voor natuurlijk. Het zijn ontzettend leuke, lieve mannen. Ze hadden hun vrouwen bij zich, die waren ook oprecht geïnteresseerd in alles. Het was een hele gave ervaring."

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie