Nieuws
BNNVARA

Dit was de duizendste uitzending van Jan-Willem Start Op: 'Droom die uitkomt'

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was de duizendste uitzending van Jan-Willem Start Op: 'Droom die uitkomt'

Vandaag zetten Jan-Willem en Jeroen voor de duizendste keer hun wekker om 4.00 uur om je vrolijk op te starten. Dat vierden ze met een live uitzending mét luisteraarspubliek. Gemist? Kijk hier de hoogtepunten terug!

1. Een droom die uitkomt

Soms weet je niet dat je iets voelt, totdat iemand het je vertelt. Dat was ook zo met een appje dat Jan-Willem kreeg, waarin iemand schreef dat hij al voor de duizendste keer zijn droom waarmaakte. "Als 's ochtends de wekker gaat, ben je er helemaal niet mee bezig. Iedere dag zijn we natuurlijk gefocust op het nieuws van de dag brengen, en een zo leuk mogelijk programma maken. Maar het is wel zo. Dit was waar ik als jochie van 11 jaar van droomde", vertelt Jan-Willem.

Duizend afleveringen Jan-Willem Start Op: 'Droom die uitkomt'

2. Legendarische thermomok momenten

Als je aan Jan-Willem Start Op! denkt, dan denk je ook vrijwel meteen aan de meest felbegeerde prijs van de Nederlandse radio: de Jan-Willem Start Op! thermomok. De 'thermomok'-schreeuw ontstond in de loop van het programma, ergens in 2019. En is sindsdien niet meer weg te denken. Hét moment waar iedereen 's ochtends met smart op wacht. Jan-Willem en Jeroen zetten de drie meest legendarische 'thermomok' momenten voor je op een rijtje.

De drie meest legendarische 'thermomok'-schreeuwen van Jan-Willem Start Op!

3. Jan-Willem Start Op! vriendschappen

De ochtendshow bracht niet alleen legendarische kreten teweeg, ook vriendschappen. Zo vertellen Ingrid, Toob en Marieke. Wat begon met wat gesprekjes via social media leidde uiteindelijk tot een hechte vriendschap. En zelfs een vakantie. "Klopt, we zijn net terug uit Curaçao", vertelt Ingrid. "Ook op Curaçao natuurlijk afgestemd op jullie, om 12 uur 's nachts. Gingen we eerst een paar uur slapen en dan om 12 uur de wekker, om naar jullie te luisteren."

Luisteraars Toob, Marieke en Ingrid werden vrienden door Jan-Willem Start Op!

4. Douwe Bob

Zet Douwe Bob samen met strijkers op een podium en het zorgt gegarandeerd voor muzikaal vuurwerk. Vanochtend zong hij Someone You Love live, een nummer dat hij schreef voor zijn kinderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie