Nieuws
BNNVARA

Marjan zag vanaf de oranje-tribune hoe Max Verstappen geschiedenis schreef

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marjan zag vanaf de oranje-tribune hoe Max Verstappen geschiedenis schreef

Het was een bloedstollend spannend weekend voor Formule 1-liefhebbers. Ook voor NPO Radio 2 luisteraar Marjan, die de zege van Max Verstappen vanaf de oranje-tribune in Abu Dhabi aanschouwde.

"Het was echt super, iedereen in het oranje en aan het zingen", vertelt Marjan in Jan-Willem Start Op. Ondanks dat ze afgelopen vrijdag al voorspelde dat Max Verstappen wereldkampioen zou worden, bracht ze een groot deel van de wedstrijd nagelbijtend door. "Die hele laatste rondje, toen stond iedereen zó op scherp. En daarna ging het helemaal los", vertelt Marjan. Er was een speciale 'oranje zone' ingericht voor de fans, waar ze de overwinning konden vieren en waar Martin Garrix onder andere draaide.

'Hebben we dit nu echt gezien?'

Marjan bleef zelf na de wedstrijd nog even hangen op de oranje-tribune, omdat zij alweer snel terug moest vliegen. "Het was heel grappig, want volgens mij moest iedereen het nog wat laten bezinken", legt Marjan uit. "En toen kwamen de berichten binnen dat Mercedes protest had aangetekend. Dus ja, iedereen zat toch een beetje van: wat gaat er nu gebeuren? Dat drukte wel een beetje op de feestvreugde. Volgens mij moest iedereen het ook een beetje laten bezinken van: "Hebben we dit nu echt gezien?" Heel veel hadden er gewoon vertrouwen in van 'dat redt 'ie nooit'. En in één keer zat alle spanning in de laatste rondje."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Marjan zat nagelbijtend op de oranje tribune in Abu Dhabi: 'Daarna ging het helemaal los'

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie