Nieuws
AVROTROS

Het ontstaan van The Joshua Tree, de veelgeprezen parel van U2

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Het ontstaan van The Joshua Tree, de veelgeprezen parel van U2

De hekkensluiter van deze serie afleveringen van De Albumshow is het meesterlijke vijfde album van Ierse band U2: The Joshua Tree.


Samen met experts en fans neemt NPO Radio 2 DJ Corné Klijn je in deze videoreeks van De Albumshow mee in het ontstaansproces, leuke feiten en weetjes rondom de meest iconische albums aller tijden

Van succesvolle band naar mega-act

Halverwege de jaren ’80 is U2 geen kleine jongen meer. Ze hebben al wat hits, maar het vijfde studioalbum moet écht een grote klapper worden. De band kiest om hun fascinatie voor Amerika te vertalen naar een overkoepelend thema en belicht de twee kanten van het land op één plaat. Het productieproces verloopt niet geheel vlekkeloos, maar alle het harde werken resulteert wel in de nieuwe iconische sound van gitarist The Edge én in een album dat meer dan 25 miljoen keer over de toonbank gaat.

Waarom schakelde U2 oud-producer Steve Lillywhite in om te helpen bij Where The Streets Have No Name? En hoe past de fotografie in de woestijn, van Nederlands eigen Anton Corbijn, perfect in de tijdsgeest die de bandleden doormaakten? Bekijk de video hieronder voor het verhaal achter The Joshua Tree.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Fleetwood Mac tot Pearl Jam, van Michael Jackson tot Amy Winehouse: je ziet het in De Albumshow.​

Meer afleveringen van De Albumshow bekijken? Dat kan op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2!

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.


Ster advertentie
Ster advertentie