Nieuws
BNNVARA

LEGO verkoopt voortaan genderneutraal speelgoed

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. LEGO verkoopt voortaan genderneutraal speelgoed

Speelgoedfabrikant LEGO gaat speelgoed voortaan promoten voor alle geslachten. Dat nieuwtje kwam vorige week naar buiten. Hoe denkt Nederland hierover? Jesse Sprikkelman ging de straat op voor RINKELDEKINKEL.

Uit een onderzoek dat LEGO uitvoerde, blijkt dat 71 procent van de jongens bang is om uitgelachen te worden als ze spelen met speelgoed dat geassocieerd wordt met meisjes. Andersom is dit veel minder. "Dat komt ook doordat gedrag dat voor mannelijk wordt aangezien, in de maatschappij hoger wordt gewaardeerd", zegt onderzoeksleider Madeline Di Nonno, in de Britse krant The Guardian.

Wat vindt Nederland?

Hoe reageren mensen in Nederland op dit nieuwtje? Jesse ging nieuwsgierig de straat op. Daar sprak hij onder andere iemand met een enthousiaste mening: "Ik denk dat een kind het sowieso niet uitmaakt of er nou een jongen of meisje boven staat. Het is voor iedereen. Als een jongen met een roze paard wil spelen is dat helemaal prima en als een meisje met een stoere draak wil spelen is dat ook goed. Waarom zouden wij daar onderscheid in maken?" Benieuwd naar alle gesprekken die Jesse voerde? Bekijk hieronder het fragment.

Vroeger…

Het nieuws maakt veel los bij menig Twitteraar. Zo vraagt Ferdinand zich af 'wanneer deze idioterie stopt' en zegt Joost dat LEGO 'vroeger iets voor jongens was'. Maar, er worden ook verhalen van vroeger gedeeld. Bijvoorbeeld vrouwen die vertellen hoe ze als jonge meisjes in de weer waren met de populaire bouwstenen. Want wat blijkt? LEGO pleit al jaren voor inclusief speelgoed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

RINKELDEKINKEL

De weekend-ochtendshow van Jeroen van Inkel. Met oude vertrouwde items zoals het kledingadvies en de RINKELSCOPEN, maar ook nieuwe elementen. Ieder weekend van 07:00 tot 10:00 uur 's ochtends.

Ster advertentie
Ster advertentie