Nieuws
BNNVARA

Kaspars muurschildering wint wedstrijd na oproep in Jan-Willem Start Op!

foto: Studio Giftigfoto: Studio Giftig
  1. Nieuwschevron right
  2. Kaspars muurschildering wint wedstrijd na oproep in Jan-Willem Start Op!

De mooiste muurschildering van 2022 is te zien in Tilburg. NPO Radio 2 luisteraar Kaspar van Leek is één van de kunstenaars en vertelt in Jan-Willem Start Op! over de winst.

Maandagochtend deed Kaspar een noodoproep in de ochtendshow. Zijn muurschildering van 40 meter breed en 15 meter hoog deed mee aan een prestigieuze internationale wedstrijd, maar was van z'n eerste plek gestoten. Daarom deed Kaspar in Jan-Willem Start Op! een noodoproep. En met succes: de muurschildering die hij samen met Niels van Swaemen maakte is uitgeroepen tot mooiste muurschildering van 2022.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

foto: Studio Giftig

Vijf weken lang werkten Kaspar en Niels aan de muurschildering, die ze Trashure noemen. Achter het mooie plaatje zit een diepere betekenis. "De kleding lijkt op het eerste gezicht normale kleding, maar het zijn allemaal afvalstoffen. Dus heel die jurk is opgebouwd uit plastic en papieren zakken. We wilden laten zien dat je afval altijd een tweede leven kunt geven", legt Kaspar uit. Ondertussen stromen de aanvragen voor muurschilderingen van over heel wereld al binnen bij Kaspar. "Ik denk dat we een heel mooi jaar tegemoet gaan", lacht Kasper.

Het kunstwerk is gratis te bewonderen aan de Centaurusweg 39 in Tilburg.

Kaspars muurschildering wint wedstrijd na oproepje in Jan-Willem Start Op!

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie