Nieuws
BNNVARA

Koefnoen is terug: Verslaafde sekswerker Annet en vele anderen maken een comeback

foto: Koefnoen / Mark Engelen
  1. Nieuwschevron right
  2. Koefnoen is terug: Verslaafde sekswerker Annet en vele anderen maken een comeback

We hebben ze ruim vijf jaar moeten missen, maar nu zijn ze terug. Tussen 2004 en 2016 waren ze niet van de buis te slaan en vanaf volgende week staan ze in de Nederlandse theaters met Koefnoen Live. Bij Spijkers met Koppen schuiven Owen Schumacher en Paul Groot aan om over hun nieuwe avontuur te praten.


Samen met Jeremy Baker, Kiki van Deursen en Sanne Franssen trekken de twee vanaf komende week de Nederlandse theaters in. Dat had al veel eerder moeten gebeuren, maar corona gooide roet in het eten. "We waren er klaar voor in maart 2020 en toen kwam de eerste lockdown. Het sleept nu dus al twee jaar. Sindsdien zijn we telkens bezig geweest om alles bij te werken of dingen weg te gooien en nu gaat het eindelijk gebeuren."

Corona, dickpics en ruimtereizende miljardairs

In hun show keren allerlei vertrouwde typetjes uit de televisiereeks terug. Het ANWB-koppel Okko en Eus, de verslaafde sekswerker Annet en de hippe garnalenpelsters Roelfje en Wimpie uit Zeeland maken allemaal hun comeback. Ook gaat het veel over actuele thema’s, zoals corona, dickpics en ruimtereizende miljardairs, maar het is niet zo dat de show enkel over de actualiteit gaat. "De sketches en scènes hebben hun eigen logica en personages. Dat is vrij hermetisch. Als je daarin naar de werkelijkheid verwijst dan ontspoort dat meteen", vertelt Paul.

Annet zonder pruik

Na vijftien seizoenen op de televisie kent dat medium weinig geheimen meer voor Owen en Paul, maar theater is net even een ander verhaal. In hun show zijn dan ook niet enkel sketches te zien, maar komen er ook liedjes voorbij. In tegenstelling tot hun televisieshow worden de twee straks bij hun typetjes ook geconfronteerd met een publiek. "Uiteindelijk is dat natuurlijk ook de reden om het theater in te gaan. Je kunt meteen horen hoe de mensen reageren. Het kan zijn dat je op sommige momenten ineens een pauze moet laten vallen, omdat een grap dan beter aankomt."

Tijdens de show moeten Owen en Paul rennen en vliegen om zich snel weer om te kleden voor de volgende scène. Het leidde er al eens toe dat Owen zonder pruik opkwam en er ineens een kale Annet op het podium stond. De scènes worden niet enkel door het vijftal gespeeld, want ook het publiek kan een rol spelen tijdens de voorstelling. "Mensen uit de zaal krijgen een tekst en dan geeft de lichtman een seintje als ze hun tekst voor moeten lezen. Dat gaat hartstikke goed en gelukkig doen mensen ook goed mee."

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie