Nieuws
BNNVARA

Deze films en series wil je volgens Thijs Schrik niet missen

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze films en series wil je volgens Thijs Schrik niet missen

Met lockdown weken voor de boeg moet je toch echt zelf de slingers ophangen. Met een leuke film of serie, bijvoorbeeld. In Jan-Willem Start Op vertelt film- en seriekenner Thijs Schrik welke écht de moeite waard zijn.

We Are Lady Parts

De eerste tip van Thijs is meteen één van zijn nieuwe favorieten, die op dit moment op NPO Plus te bekijken is. "Dat is een hele leuke Britse comedy over een punk bandje, die het in Londen probeert te maken. Alle leden van die band zijn vrouw en moslima. Dat is een combinatie die ik in elk geval nog niet eerder ben tegengekomen in series", vertelt hij. In de serie zetten de hoofdrolspeelster zich af tegen de vooroordelen waar ze in de muziekindustrie mee te maken krijgen. "Maar het is vooral heel grappig. Dat komt door de hoofdrolspeelster die probeert bij de band te komen, maar die heeft ontzettende plankenkoorts."

Pam & Tommy

Deze serie komt volgende maand uit op Disney Plus en gaat over Pamela Anderson en het sekstape schandaal met Tommy Lee. "De sekstape van Tom en Pam werd gestolen en die serie gaat over dat hele proces. Van klunzige mannen die per ongeluk op die tape stuiten, tot de heftige relatie tussen Tommy en Pamela."

Mocro Maffia

Over een week of twee komt er een nieuw seizoen van één van de grootste Nederlandse series op Videoland. Een serie die we na de moord op Peter R. de Vries met andere ogen bekijken. "Ik ben heel benieuwd hoe ze dat aan gaan pakken, of ze daar binnen de serie nog een soort commentaar op gaan geven. Het is natuurlijk officieel fictie, maar heel erg gebaseerd op de echte wereld. Dus ik ben benieuwd of de serie nog een andere draai krijgt."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Deze nieuwe films en series zijn volgens Thijs Schrik de moeite waard

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie