Nieuws

Mell & Vintage Future coveren Top 2000 klassieker van Lou Reed

foto: NPO Radio 2foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Mell & Vintage Future coveren Top 2000 klassieker van Lou Reed

Op het podium van de Top 2000 Stemweek stonden vanochtend Mell & Vintage Future. Ze staken de Top 2000 klassieker Perfect Day in een nieuw jasje én speelden hun eigen single Shine Your Light live.

Het is een van de bekendste nummers van Lou Reed: Perfect Day. In 1972 bracht hij het nummer uit als single van z'n tweede soloalbum Transformer. Reed schreef het nummer toen hij met zijn toenmalige verloofde en eerste vrouw een dag in Central Park in New York was. In het nummer zingt hij over simpele romantische momenten die zo in een romantische comedy voor zouden kunnen komen, maar ook over zijn conflict met zijn drugsgebruik en zijn eigen seksualiteit. De producers van het nummer zullen geen vreemde voor je zijn. Perfect Day werd namelijk geproduceerd door niemand minder dan David Bowie en zijn gitarist Mick Ronson.

Top 2000 Klassieker

Perfect Day is een echte Top 2000 klassieker. Het nummer stond slechts één jaar niet in de lijst. Waarom Perfect Day er toen niet in stond, is vooralsnog een raadsel. Mell & Vintage Future gooiden vanochtend hun eigen sausje over deze klassieker en speelden 'm live tijdens de Top 2000 Stemweek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie