Nieuws

Lady Marmalade-zangeres Sarah Dash overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lady Marmalade-zangeres Sarah Dash overleden

Sarah Dash, bekend van R&B-trio Labelle, is op 76-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zangeres is vooral bekend van het nummer Lady Marmalade.

Het is niet bekend waaraan Dash is overleden, al meldt muzieksite Soul Tracks dat haar overlijden 'onverwachts' was. De zangeres stond afgelopen zaterdag nog op het podium met Patti LaBelle, met wie ze jarenlang deel uitmaakte van het trio Labelle.

Dash en LaBelle beginnen in 1961 aan hun samenwerking, aangevuld met zangeres Nona Hendryx. In eerste instantie maken ze deel uit van The Ordettes, vervolgens gaan ze nog een tijdje als Patti Labelle and The Bluebells door het leven, om de naam eind jaren 60 te veranderen in simpelweg Labelle. In 1974 scoort het R&B-trio de grootste hit uit hun carrière met Lady Marmalade.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het nummer is al een hit in de jaren 70 en komt in 2001 opnieuw in de aandacht, wanneer Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya en Pink de track coveren voor de soundtrack van de film Moulin Rouge.

Reacties uit de muziekwereld

Collega's van Dash hebben via social media gereageerd op het overlijden van de zangeres. "Sarah Dash was een enorm getalenteerde, prachtige en liefhebbende ziel, die mijn leven en dat van vele anderen heeft gezegend", schrijft Patti Labelle op Instagram. Ook Nile Rodgers betuigt zijn medeleven: "Ik sloop altijd de studio in om te horen hoe geweldig Labelle zong", schrijft hij op Twitter. "We hebben weer een groot talent verloren", laat Gloria Gaynor weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie