Nieuws
BNNVARA

Storm Corrie wordt volgens Piet Paulusma een heftige kuststorm

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Storm Corrie wordt volgens Piet Paulusma een heftige kuststorm

Storm Corrie raast over het land vandaag. Weerman Piet Paulusma vertelt je in Jan-Willem Start Op! wat je van Corrie kunt verwachten.

"Het is vooral een kuststorm", legt Piet Paulusma uit. Dat wil zeggen dat we in de kustgebieden de meeste wind hebben. Landinwaarts kun je ook zware windstoten verwachten, daar kom je windkracht 7 tot 9 tegen. In het kust- en waddengebied is het nog iets zwaarder, daar wordt windkracht 9 verwacht, met windstoten van kracht 10 of 11. In het noordwester kustgebied staat de meeste wind, misschien wel tot windkracht 12. "De wind komt uit het noordwesten tot noord, dat betekent dat er heel veel water op de kust komt. Met name ook in het zuidwesten van ons land."

Duidelijke waarschuwing

Het zwaartepunt van de storm zal tussen halverwege de ochtend en het begin dan de middag zijn. Piet Paulusma heeft een duidelijke waarschuwing: "Al het verkeer, dus ook voetgangers en scooters, houd rekening met zware windstoten."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Storm Corrie wordt volgens Piet Paulusma vooral een kust-storm

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie