Nieuws
BNNVARA

Henk Slijkhuis vanuit Oekraïne: 'Nog geen tanks gezien, maar spannend is het wel'

foto: Eigen foto Henk Slijkhuisfoto: Eigen foto Henk Slijkhuis
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Slijkhuis vanuit Oekraïne: 'Nog geen tanks gezien, maar spannend is het wel'

De aanval van Rusland op Oekraïne is begonnen. Jan-Willem en Jeroen bellen op NPO Radio 2 met Henk Slijkhuis, die vlakbij de Russische grens woont.

Vannacht kondigde de Russische president Vladimir Poetin in een televisietoespraak militaire actie aan in Oekraïne, waarmee hij aankondigt dat de oorlog is begonnen. In meerdere grote Oekraïense steden worden explosies gemeld. In Kiev vluchten mensen de schuilkelders in, in Charkov proberen mensen de stad te ontvluchten met de auto en het luchtruim boven Oekraïne is gesloten. In Brussel komen straks alle NAVO-landen bij elkaar voor een spoedoverleg.

'Spannend is het wel'

Jan-Willem en Jeroen moesten vanochtend meteen aan Henk Slijkhuis denken, die ze al een paar keer eerder belden in de NPO Radio 2 ochtendshow. Henk woont in de Oekraïense stad Soemy, zo'n 30 kilometer van de Russische grens. "Hij is vooral aan het bombarderen op plaatsen waar opslag is van wapens en munitie. Hier zo'n 50 kilometer vandaag is ook zo'n plaats gebombardeerd. Ook in Kiev zelf wordt gebombardeerd, maar vooral militaire doelen op dit moment", legt hij uit. "Ik heb nog geen tanks door de straat zien rollen. Of dat gebeurt, dat weten we niet. Maar spannend is het wel. Het is moeilijk te zeggen hoever het gaat."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Oekraïense Henk Slijkhuis over de inval van Poetin: "Heb nog geen tanks gezien, maar spannend is het wel"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie