Nieuws

Steeds meer thuiswerkers krijgen te maken met een burn-out

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Steeds meer thuiswerkers krijgen te maken met een burn-out

Door de coronacrisis krijgen steeds meer Nederlanders te maken met een burn-out, blijkt uit onderzoek van verzekeraar a.s.r. Frank van ’t Hof ging erover in gesprek met therapeut Barbara Kok. “Mensen missen het perspectief.”

Momenteel kampen er in Nederland liefst 1,3 miljoen mensen met burn-outklachten. Veel werknemers gaan gebukt onder een te hoge werkdruk, maar dat is niet de enige oorzaak van deze hoge aantallen. “Het is natuurlijk ook anderhalf jaar uitgestelde verwachting”, vertelt Kok, therapeute bij de Burn Out Poli.

Afwisseling creëren

“Het is belangrijk om te voorkomen dat je in chronische stress terechtkomt”, adviseert Kok over het voorkomen van een burn-out. Het creëren van afwisseling is daarbij heel belangrijk: “We raden mensen aan om af en toe te ontspannen, te wandelen, de dag te breken of ervoor te kiezen om vergaderingen van vijftig minuten te houden in plaats van zestig.”

“We zien dat heel veel mensen meer uren maken dan voorheen. Dat is aan de ene kant natuurlijk prachtig voor de werkgevers, maar aan de andere kant zien we gewoon dat mensen mentaal, emotioneel en fysiek uitgeput raken”, vervolgt Kok. “Je privé-werkbalans raakt toch wel een beetje op de helling. Het is echt zaak dat iedereen dat voor zichzelf in zijn omgeving heel goed gaat afbakenen.”

Bekijk het hele fragment hieronder:

The Big Frank Show

Je hoort The Big Frank Show maandag tot vrijdag van 22.00 tot 00.00 op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie