Nieuws

George Ezra viert het leven met TopSong Green Green Grass

foto: Alex Eden-Smith / Sony Music
  1. Nieuwschevron right
  2. George Ezra viert het leven met TopSong Green Green Grass

De zomerse nieuwe single van George Ezra is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Op het ogenschijnlijk vrolijke Green Green Grass viert de Britse songwriter het leven.

George Ezra maakt zich op voor de release van zijn derde album, Gold Rush Kid. Van die plaat, die op 10 juni verschijnt, werd Anyone For You al eerder uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong, en diezelfde eer is er nu voor opvolger Green Green Grass.

Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend vanuit Turijn, waar hij verslag doet van het Eurovisie Songfestival, tijdens Aan De Slag! bekend.

Video niet beschikbaar

Geïnspireerd door een begrafenis

Hoewel Green Green Grass redelijk luchtig klinkt, kreeg Ezra de inspiratie voor het nummer tijdens een gebeurtenis die normaal gesproken juist zwaarmoedig is. "Ik was in 2018 tijdens de Kerst met mijn twee beste vrienden op vakantie op Saint Lucia", vertelt de songwriter. "En we hoorden de klanken van muziek, een paar straten van de zee. Daar was een enorm straatfeest aan de gang, met drie geluidsinstallaties, mensen die buiten aan het koken waren. Ik vroeg aan een vrouw wat er aan de hand was, en ze vertelde me dat het de uitvaart van drie mensen was. Ze waren drie levens aan het vieren! Ik dacht: dit is niet hoe we dat thuis doen. En het was prachtig."

Daarom is de single volgens Ezra een vrolijk nummer over hoe je er het beste van moet maken, zelfs wanneer het voelt alsof er de vreselijkste dingen gebeuren. Dat blijkt ook uit de tekst van het refrein: "Green green grass, blue blue sky, you'd better throw a party on the day that I die."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Green Green Grass of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie