Artiest

George Ezra

  1. Artiestenchevron right
  2. George Ezra
George Ezra is een Britse singer-songwriter, die in 2014 doorbreekt met de hit Budapest. Zowel de single als het debuutalbum Wanted On Voyage bereiken in Nederland de top 10. Hij herhaalt dit in 2018 met Staying At Tamara’s en de daarvan afkomstige single Shotgun.

Biografie

George Ezra Barnett wordt op 7 juni 1993 geboren in de Engelse plaats Hertford. In 2011 verhuist hij naar Bristol en focust zich op zijn muziek. Hij treedt steeds meer op in lokale pubs en stopt met zijn studie. Hij wordt opgemerkt door Columbia Records, de platenfirma waarbij ook Barnetts grote idool Bob Dylan zijn albums uitbrengt. Hij krijgt een contract aangeboden en brengt in oktober 2013 de EP Did You Hear The Rain? uit, met hierop het liedje Budapest. Dit nummer verschijnt in januari 2014 als single. George Ezra treedt die maand op tijdens Eurosonic in Groningen. Twee maanden daarna staat Budapest in de Nederlandse top 10. Zijn tweede EP, Cassy O’, verschijnt in maart 2014.

Wanted On Voyage

Een aantal nummers van de twee eerder uitgebrachte EP’s komen in juli 2014 op zijn debuutalbum Wanted On Voyage terecht. De plaat bereikt de negende positie in de Album Top 100. Dat jaar staat hij veelvuldig op de Nederlandse podia, waaronder in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Groningen. Hij ontvangt een uitnodiging om in 2015 op te treden op Pinkpop. In 2016 en 2017 onderneemt hij een grootschalige internationale tournee. Ondertussen werkt de zanger aan zijn volgende album, Staying At Tamara’s, dat in maart 2018 af is. Dit album haalt eveneens de top 10 en single Shotgun is een top 3-hit. In oktober geeft hij een uitverkocht concert in AFAS Live en in mei 2019 vult hij eigenhandig de Rotterdamse Ahoy. Die zomer staat hij voor de tweede keer op Pinkpop.