Nieuws

Songfestivalnummer De Diepte van S10 uitgeroepen tot TopSong

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestivalnummer De Diepte van S10 uitgeroepen tot TopSong

Twee maanden voor de start van het Eurovisie Songfestival is S10 al in de prijzen gevallen. De Diepte, het nummer waarmee de zangeres Nederland vertegenwoordigt, is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Vanuit Tuschinski maakte Nederland donderdagochtend kennis met De Diepte, het nummer waarmee S10 op 10 mei meedoet aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn. Tijdens een speciale uitzending van Aan De Slag! ging de track - samen met de bijbehorende clip - in première op NPO Radio 2.

Die eerste kennismaking leverde een geëmotioneerde S10 een staande ovatie op in de Amsterdamse bioscoop. Maar ook buiten de muren van Tuschinski heeft De Diepte indruk gemaakt: het nummer is uitgeroepen tot de gloednieuwe NPO Radio 2 TopSong.

Een dag na de première van De Diepte sprak Bart Arens vrijdagochtend opnieuw met S10, dit keer om mee te delen dat het nummer is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Bekijk het gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Persoonlijke verhalen

In haar songs is de 21-jarige S10 openhartig over haar worstelingen met haar mentale gezondheid. Met haar debuutalbum Snowsniper uit 2019 en opvolger Vlinders, die een jaar later verscheen, gooide de zangeres al hoge ogen. Zo mocht S10 voor Snowsniper een Edison in de categorie Alternative in ontvangst nemen.

Meteen na de finale van het Songfestival van 2021 in Rotterdam, zette S10 een tweet online, waarin ze zich afvroeg hoe ze ervoor moest zorgen dat ze dit jaar Nederland mag vertegenwoordigen. Snel na de editie van 2021 had de zangeres contact met onder anderen Cornald Maas en Sander Lantinga over haar deelname. Tijdens die ontmoetingen presenteerde ze een verzameling liedjes, waar onder andere De Diepte deel van uitmaakte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je De Diepte of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie