Artiest

S10

  1. Artiestenchevron right
  2. S10
S10 – de artiestennaam van de Hoornse Stien den Hollander – is inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. De 21-jarige artiest deelt door middel van zang, rap en spoken word haar meest persoonlijke verhalen.

S10’s authentieke sound en muzikale veelzijdigheid maken indruk en ze tekent op 17-jarige leeftijd haar eerste platencontract bij platenlabel Noah’s Ark. Dit geeft S10 de kans haar debuutalbum Snowsniper (2019) op te nemen, welke wordt beloond met Nederlands meest prestigieuze muziekprijs: een Edison in de categorie ‘Alternative’. Een jaar later – 2020 – verschijnt haar tweede album Vlinders. Een uitverkochte tournee en hoge noteringen in de hitlijsten volgen.

 

Met miljoenen streams op haar naam, samenwerkingen met Nederlands grootste artiesten en lovende reacties op haar werk van muziekrecensenten laat S10 keer op keer van zich horen. In haar eigen taal – Nederlands – want wat ze deelt, is haar verhaal.

 

In mei gaat S10 met het nummer De Diepte ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie

Songfestival in Turijn, Italië. De Nederlandse zangeres omschrijft het lied als ‘een liefdesbrief

aan je eigen verdriet’.

 

S10: “Het is een ode aan het verdriet en de herinneringen die je met je meedraagt. Iedereen

maakt in zijn leven gebeurtenissen mee die moeilijk zijn. Dat is iets wat we samen delen als mensen en ik hoop dat je je minder alleen voelt bij het luisteren van het liedje.”