Nieuws

MOJO-directeur spant rechtszaak aan tegen overheid: 'Dit is de druppel'

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. MOJO-directeur spant rechtszaak aan tegen overheid: 'Dit is de druppel'

MOJO-directeur Ruben Brouwer spant een rechtszaak aan tegen de overheid. Dat doet hij naar aanleiding van het verzoek van Hugo de Jonge om de komende periode geen dance-evenementen te organiseren.

Op maandagavond was Brouwer te gast bij Op1, waar hij vertelde over het verzoek van demissionair minister De Jonge om de komende tijd geen dance-evenementen te organiseren. Bij Jan-Willem Start Op geeft de MOJO-directeur aan dat die vraag de druppel is. “Uit alle onderzoeken van Fieldlab is gebleken dat een dance-evenement qua besmettingrisico’s niet gevaarlijker is dan een popconcert”, vertelt Brouwer dinsdagochtend. “Is dit een soort war on dance geworden? Ik dacht eerst dat ik de vraag niet goed had gehoord, maar het bleek toch echt zo te zijn.”

Rechtszaak

Als gevolg van het bijzondere verzoek gaat MOJO samen met een grote groep organisatoren een rechtszaak starten. “Op een gegeven moment probeer je er met gesprekken uit te komen, maar dat gesprek van gister was zo bizar dat we dachten: dit is de druppel.” De protesten van Unmute Us hebben daarbij een steuntje in de rug gegeven. “Het is heel fijn om te zien dat er heel veel bezoekers zijn die hetzelfde gevoel delen als dat wij allemaal hebben. Het kan weer, we moeten gewoon weer aan de slag kunnen en we hebben ook weer zin in een leuke avond.”

Beluister het hele fragment hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie