Nieuws
BNNVARA

Hoe de 'Beste John'-advertentie op het laatste moment in het AD gedrukt werd

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe de 'Beste John'-advertentie op het laatste moment in het AD gedrukt werd

Een opvallende advertentie in het AD vandaag. Op pagina 10 prijken de woorden: 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf.' In Jan-Willem Start Op vertelt Rennie Rijpma, hoofdredacteur bij het AD, hoe de advertentie op het laatste moment nog de krant haalde.

"Normaal heb ik als hoofdredacteur niet veel met advertenties te maken", legt Rennie Rijpma uit. De redactie en advertentie afdelingen staan los van elkaar bij het Algemeen Dagblad. "In dit geval ging het iets anders, omdat ik werd benaderd door de vrouwen van Talpa. En zij aan mij voorlegden van: 'Goh, we zouden graag vanochtend een statement willen maken in de krant. Kan dat nog?' Toen ben ik voor hen aan de slag gegaan om ze snel in contact te brengen met de advertentie afdeling en het in gang te zetten. Want het was last minute, dus dan moet er snel geschakeld worden."

'Ik voelde met deze vrouwen mee'

Een bijzondere situatie. "Ik ben ook een vrouw, dus ik voelde wel met deze vrouwen mee", legt de hoofdredacteur uit. Omdat zij het bericht ontving, weet ze zeker dat het om Talpa medewerkers gaat die de advertentie hadden aangevraagd. "Ik had meteen zicht op de afzender en wist dat dit van de vrouwen die bij Talpa werken afkomstig was."

Bekijk hieronder het volledige gesprek:

AD-hoofdredacteur Rennie Rijpma over hoe de Talpa advertentie tot stand kwam

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie