Nieuws
BNNVARA

Mediteren met chocolade? Het is de niche van coach Nicole!

  1. Nieuwschevron right
  2. Mediteren met chocolade? Het is de niche van coach Nicole!

Chocoladeliefhebbers opgelet: chocola is hartstikke mindful. Tenminste op de manier hoe Nicole Gort het gebruikt. In Jan-Willem Start Op! vertelt ze er alles over.

"Een chocolademeditatie is eigenlijk heel serieus, maar het klinkt natuurlijk heel lekker", legt mindfulness-coach Nicole Gort uit. Normaal gesproken gaf Nicole haar training met een rozijn, een truc die ze leerde van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness. De chocola is een variant op die rozijn. "De kern van de chocolademeditatie is, dat je hem vaak al op hebt voordat je überhaupt hebt gezien wat je in je mond stopt. Of voordat je hem hebt geroken, de ervaring is eigenlijk veel rijker."

Eerst kijken en ruiken

Tijdens de meditatie kijken de cursisten eerst naar de chocola, vervolgens ruiken ze eraan en dan gaat de chocola pas in de mond. "Dan voel je bijvoorbeeld dat je in je mond vooraan met je tong anders proeft, dan achteraan of aan de zijkanten", legt Nicole uit. "Er komen natuurlijk allerlei gedachten en dat is waar mindfulness over gaat, om die gedachten er maar eens te laten zijn."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie