Nieuws
BNNVARA

Beiaardier Wim speelt in vier Nederlandse steden voor Amalia's 18e verjaardag

foto: ANP / RVD Frank Ruiterfoto: ANP / RVD Frank Ruiter
  1. Nieuwschevron right
  2. Beiaardier Wim speelt in vier Nederlandse steden voor Amalia's 18e verjaardag

Prinses Amalia blaast vandaag 18 kaarsjes uit en dus is ze vanaf nu officieel troonopvolger. Om dat te vieren spelen verschillende carillions vandaag een speciaal nummer voor de prinses.

Beiaardier Wim Ruitenbeek reist vandaag door het land om in verschillende steden te spelen. "Ik begin met het Wilhelmus, dat hoort erbij natuurlijk", vertelt Wim. Voor de verjaardag van Amalia is er een speciaal stuk geschreven door Bob Zimmerman. Een componist die al vaker stukken voor het koningshuis maakte. Zo schreef hij Adiós Nonino van Piazzolla voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en componeerde hij ook een stuk voor de 50e verjaardag van de koning. Het stuk dat hij schreef voor de verjaardag van de troonopvolger heet Amalia Achttien. "Zo'n stuk met een vrolijk refreintje wat er in zit en een paar keer gevarieerd vrolijk terugkomt. En een stuk statig stuk koraal, een rustige melodie, erin", legt Wim uit.

Van Nijkerk tot Tiel

Wil je het lied voor Amalia vandaag live horen? Wim zal vandaag op vier verschillende plaatsen het carillion bespelen. Om 10.00 uur speelt hij het nummer vanuit de Grote Kerk in Nijkerk, om 12.00 uur speelt hij het nummer in Hilversum vanuit de Raadhuistoren, om 14.00 uur in de Sint Maartenskerk van Tiel en om 16.30 uur de Grote Kerk in Harderwijk.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Beiaardier Wim speelt vandaag op verschillende carillons voor Amalia's verjaardag

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie