Nieuws
BNNVARA

Hoe overleef je Black Friday? Consumentenpsycholoog Patrick Wessels geeft tips

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe overleef je Black Friday? Consumentenpsycholoog Patrick Wessels geeft tips

Het zal je niet ontgaan zijn. Black Friday gaat weer van start, maar zijn die aanbiedingen te mooi om waar te zijn of kunnen we blind vertrouwen op de prijskaartjes? Consumentenpsycholoog Patrick Wessels geeft tips!

Het risico om bij de neus genomen te worden zit er bij Black Friday altijd in. "Het kan geen kwaad om even goed te kijken of het echt aanbiedingen zijn", vertelt de consumentenpsycholoog. Het is handig om van te voren even te kijken of een product al goedkoper is geweest dit jaar.

Hand op de knip

Patrick Wessels zegt dat je gerust een product in de korting kan kopen als je het al van plan was. Wel moet je uitkijken voor spontane aankopen. "Als je niks kunt verzinnen en je gaat dan naar die winkel toe en ziet dan ineens een aanbieding, dan trap je in iets wat waarschijnlijk niet de bedoeling was", vertelt hij. "Als je een beetje de hand op de knip wil houden moet je hier voorzichtig mee zijn."

Bekijk hieronder het hele fragment:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie