Nieuws
BNNVARA

Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent hoopt al jaren op opvolger

foto: ANP / Hans Steinmeierfoto: ANP / Hans Steinmeier
  1. Nieuwschevron right
  2. Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent hoopt al jaren op opvolger

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht werd verreden. Winnaar Henk Angenent vindt dat veel te lang geleden, zo vertelt hij vanochtend in Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2.

Op deze dag 25 jaar geleden won marathonschaatser Henk Angenent de Elfstedentocht. Hij beleeft deze dag vandaag echter met een dubbel gevoel. "Ik heb wel gemende gevoelens. Ik had hem zó graag de afgelopen 25 jaar nog zelf een keer kunnen en willen rijden. Of misschien wel twee keer. Ik gunde de mensen zo graag nog een keer zo'n dag, en dat overheerst toch wel een klein beetje bij mij."

'Al heel lang'

Henk Angenent hoopt dan ook op een opvolger. "Dat heb ik al heel lang", legt hij uit. "In de sport zijn dingen om te winnen, is eigenlijk ook weer dat je een opvolger krijgt. En, ja goed, die kans is er gewoon nooit geweest en dat is heel erg jammer. Ik hoop gewoon dat ik binnen nu en afzienelijke tijd een opvolger krijg."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Henk Angenent hoopt op opvolger Elfstedentocht winst

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie