Nieuws
BNNVARA

Patrick Martens had niet verwacht dat hij het tot finale Het Perfecte Plaatje zou schoppen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Patrick Martens had niet verwacht dat hij het tot finale Het Perfecte Plaatje zou schoppen

De finalisten van het kijkcijferkanon Het Perfecte Plaatje zijn bekend. Georgina Verbaan, Frits Sissing en Patrick Martens kwamen als beste uit de bus en nemen het tegen elkaar op op Bonaire.

"Ik ging er een beetje in van: nou even kijken hoever ik kom dus ja dat ik nu in de finale sta…", vertelt Patrick Martens in Jan-Willem Start Op. Dat hij de finale gehaald heeft, had hij van te voren nooit kunnen bedenken. “Ik had geen idee wat ik aan het doen was. Sluitertijd? Nog nooit van gehoord, laat staan van ISO-waarden." Dat hij het zover heeft geschopt, heeft waarschijnlijk iets te maken met de ontelbare foto's die hij in het tijdsbestek van een half jaar tussen de opnames door heeft geschoten. Zo ging hij in een vrije week naar buiten om te 'oefenen, oefenen, oefenen', net zolang tot hij de camera onder controle had.

Krachtig statement

Dat Patrick nu in de finale staat, betekent niet dat al zijn opdrachten vlekkeloos verliepen. “Ik heb ook missers gemaakt natuurlijk", legt Patrick uit. De laatste opdracht was er echter eentje waarin de kandidaat kon uitblinken. De fotografen kregen geen tijdsdruk en mochten alles zelf bedenken. En Patrick had gelijk een plan. “Ik had al wel heel snel duidelijk: dat moet iets zijn voor de LHTBQ-gemeenschap. Iets waar ik zelf bij hoor", legt hij uit. Hij maakte een drieluik met een heftige, maar sterke boodschap erin. Hij fotografeerde zijn held: de bekende drag queen Envy Peru. De fotoreeks laat naast de Envy Peru zelf ook slachtoffers zien van mishandeling die plaatsvindt binnen de LHTBQ-gemeenschap. Dit krachtige statement leverde hem een plekje op in de finale. De ontknoping is 15 december om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Bekijk hieronder het hele fragment:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie