Nieuws
BNNVARA

Luisteraar Alexandra woont drie uur verwijderd van orkaan Ian: "Hij komt eraan"

foto: AFP / Ricardo Arduengofoto: AFP / Ricardo Arduengo
  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraar Alexandra woont drie uur verwijderd van orkaan Ian: "Hij komt eraan"

Orkaan Ian raast over Florida en laat een spoor van vernieling achter. In Jan-Willem Start Op! bellen Jan-Willem en Jeroen met luisteraar Alexandra, die in Florida woont.

"De wind begint nu heel erg toe te nemen, het regent als een malloot. Het water begint een beetje omhoog te komen. Het ergste moet nog komen, maar tot dusver maken we het goed", vertelt Alexandra. Orkaan Ian is een extreem zware categorie 4 orkaan, met windsnelheden van wel 240 kilometer per uur. De orkaan is nu zo'n drie uur rijden verwijderd van Alexandra's woonplaats. "Mijn dochter woont ten zuiden van Tampa, die moest evacueren. Die zit nu gezellig bij mij in huis met de hond. Hij is nu nog op redelijke afstand, maar het is een hele grote storm, dus hij komt eraan."

'Heel veel schade'

De orkaan heeft al een flinke ravage achtergelaten. "Het is daar echt heel hard binnengekomen. Heel veel schade, alles wel twee à drie meter onder water", vertelt Alexandra. Via de buurtapp volgen Alexandra en haar dochter hoe het er in de regio Tampa aantoe gaat. Achterblijvers delen daar de laatste updates. "Er zijn mensen die zijn gebleven. Op een gegeven moment is het zo als je hulp nodig hebt, ben je te laat. Je kunt nog 911 bellen, maar er komt niemand meer. Dat is dan een beslissing die je neemt. Maar je moet gewoon weggaan, want je kunt niks doen. Weet je, dat water houd je toch niet tegen."

Beluister het hele gesprek hieronder:

NPO Radio 2 luisteraar Alexandra woont drie uur verwijderd van orkaan Ian: "Hij komt eraan"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie