Nieuws
BNNVARA

Waarom Fresku ondanks zijn hoogtevrees tóch Ambassadeur van de Vrijheid wil zijn

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Fresku ondanks zijn hoogtevrees tóch Ambassadeur van de Vrijheid wil zijn

Suzan & Freek, Duncan Laurence, Donnie en Fresku reizen vandaag per helikopter het hele land door als Ambassadeurs van de Vrijheid. En dat is voor Fresku best spannend, zo vertelt hij in Jan-Willem Start Op.

Terwijl Fresku nog aan zijn ontbijtje zit in Tilburg, bellen Wouter en Frank met hem op NPO Radio 2. De rapper is vandaag Ambassadeur van de Vrijheid en dat heeft voor een redelijk slapeloze nacht gezorgd. Door de spanning, maar ook door het vervoer van vandaag. Fresku heeft namelijk hartstikke hoogtevrees. Waarom hij dan tóch 'ja' heeft gezegd? "Weet je wat ik heb geleerd? De dingen waar je 'ja' tegen zegt die je spannend vindt en die je toch doet. Naderhand heb je, of het goed of slecht gaat, nooit volledig spijt. Want je hebt altijd een deel van jezelf overwonnen", legt Fresku uit.

Innemende sfeer

Gisteravond stond Fresku nog op de Dam en maakte hij voor het eerst de dodenherdenking vanaf daar mee. "Het was heel innemend", vertelt de rapper. "Daar sta je en iedereen is stil. Als iemand praat is het bijna fluisteren. En dat is een heel innemende sfeer. En naderhand was ik nog stil, omdat ik zoveel te verwerken had." Van Tilburg vliegt Fresku samen met de andere Ambassadeurs van de Vrijheid straks naar de bevrijdingsfestivals in Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Fresku vindt het belangrijk om vandaag bewust stil te staan bij onze vrijheid. "Ik denk dat we allemaal een besef moeten hebben dat de wereld waarmee we opstaan, onze wereld, dat die niet vanzelfsprekend is. En dat die ook heel fragiel is."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Waarom Fresku ondanks zijn hoogtevrees tóch Ambassadeur van de Vrijheid wil zijn

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie