Nieuws
BNNVARA

Winkels verscherpen beveiliging vanwege Pokémon-kaarten

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Winkels verscherpen beveiliging vanwege Pokémon-kaarten

Er zit flinke handel in bijzondere Pokémon-kaarten. Het speelgoed is zelfs zo felbegeerd dat winkels de beveiliging opschroeven. "Dat is ook wel logisch", legt Pokémon expert Pim van Valkengoed uit in Jan-Willem Start Op.

Begin september werd er nog een ramkraak gepleegd bij een speelgoedwinkel in Voorburg. De daders hadden het vooral op Pokémon-kaarten gemunt. "De waarde van de kaarten is zo erg omhoog gegaan dat mensen nu het zekere voor het onzekere nemen met extra beveiliging", legt Pim van Valkengoed uit. De kaarten die vroeger op het schoolplein werden verhandeld, leveren het meeste op. Volgens de Pokémon-expert kunnen deze wel 30.000 euro opleveren. De moderne kaarten zijn op dit moment minder waard. "Die kunnen zeker ook nog wel veel waarde hebben, tussen de 200 en 300 euro soms wel", legt Pim uit.

Leg je kaarten in de kast

Dé truc om je Pokémon-kaarten nu twintig jaar in de kast te leggen. "Zo werkt het wel een beetje", legt Pim uit. Wel hebben mensen dit spelletje tegenwoordig beter door, denkt hij. "Dat is denk ik ook de reden dat het nu zoveel waard is. Omdat 25 jaar geleden niemand de kaarten bewaarde en ermee speelde op het schoolplein. Dus de kaarten in goede kwaliteit van 25 jaar geleden, die zijn er gewoon bijna niet meer. Dus ik denk dat het over 20 jaar wel minder erg zal zijn, omdat mensen de kaarten tegenwoordig gewoon veel beter bewaren."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Pokémon-expert Pim vindt het logisch dat winkels beveiliging verscherpen: "Waarde kaarten stijgt enorm"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie