Nieuws
BNNVARA

Subsidiepot voor gedupeerde Groningers binnen een dag helemaal leeg

foto: Twitter @SandraBeckermanfoto: Twitter @SandraBeckerman
  1. Nieuwschevron right
  2. Subsidiepot voor gedupeerde Groningers binnen een dag helemaal leeg

Er stonden gisteren flinke rijen voor de gemeentehuizen in Groningen. Groningers konden er terecht voor een subsidie-aanvraag om hun huis te laten repareren. In Jan-Willem Start Op vertelt Mario Miskovic, verslaggever bij RTV Noord, hoe dat eraan toeging.

Binnen een dag was de subsidiepot al helemaal leeg. Dat betekent dat een hoop Groningers nu toch nog achter het net vissen. "Er was maximaal 300 miljoen, dat betekent dat je een behoorlijk gat overhoudt. En dat betekent dus ook dat bijna de helft van de mensen bij voorbaat al kansloos is. Simpelweg omdat er niet genoeg geld is", legt Mario uit. De jarenlange ongelijke behandeling is volgens de journalist het grootste probleem. "Je hebt situaties hier gehad, maar ook nog steeds, dat de ene buurman een compleet nieuw huis krijgt en de buurman het moet doen met een steunbalk. Dus totaal ongelijke behandeling, totale willekeur, en dat is nu weer het geval."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Subsidiepot voor gedupeerde Groningers binnen een dag helemaal leeg

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie