Nieuws

Duik in de geschiedenis van reggae met Blokhuis Extra

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Duik in de geschiedenis van reggae met Blokhuis Extra

Hoe kwam het reggaegenre tot stand? In Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis in de geschiedenis van de muziek die in de jaren 70 en 80 de wereld veroverde. Bekijk de aflevering vanavond op NPO 2 extra.

Aflevering 10 van Blokhuis Extra staat in het teken van reggae, we gaan terug naar de jaren 70 en 80 waarin je nog regelmatig deze muziek uit Jamaica op de radio hoorde, omdat reggae-artiesten in die tijd nog regelmatig in de hitlijsten te vinden waren.

Uiteraard heeft Leo Blokhuis er aandacht voor de man aan wie je meteen moet denken als het om reggae gaat: Bob Marley. Recent verscheen er beeld en geluid van een verloren gewaand concert met The Wailers uit 1973. Verder komen illustere namen uit het genre voorbij als Jimmy Cliff, UB40, Toots Hibbert, de onlangs overleden Lee 'Scratch' Perry, Johnny Nash, Burning Spear en Third World, alsook reggae-ambassadeur Ruud Gullit.

Datum: dinsdag 21 september 2021
Tijd: 22:10 uur
Zender: NPO 2 extra

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over Blokhuis Extra

In dit nieuwe muziekprogramma duikt Leo Blokhuis in om en nabij 60 jaar popmuziek. Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van zijn of haar oeuvre, een popjaar, een subgenre, een festival of een jubilerend label.

Kijk de reeks hier terug via NPO Start.

Ster advertentie
Ster advertentie