Nieuws
BNNVARA

Wijchense lijsttrekker Leo verwacht meer stemmen dankzij beroemde billen

foto: Screenshot video Wijchen Lokaalfoto: Screenshot video Wijchen Lokaal
  1. Nieuwschevron right
  2. Wijchense lijsttrekker Leo verwacht meer stemmen dankzij beroemde billen

In Wijchen pakt één partij de strijd om stemmen zo ludiek aan dat ze zelfs The Sunday Times haalden. In Jan-Willem Start Op! vertelt lijsttrekker Leo Herms hoe het idee ontstond.

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur verschijnen online ook de geinige voorstelfimpjes van partijen weer. In Wijchen spannen ze de kroon. Daar trokken de partijleden van Wijchen Lokaal schotse kilts en blote billen uit de kast om hun partij onder de aandacht te brengen. Met de kilts verwijzen ze naar de fusie met de gemeente Druten, die Wijchen niet wilde en uiteindelijk ook niet doorging. "Vandaar dus dat we voor Schotten gekozen hebben, omdat ze altijd dapper voorop lopen in de strijd", legt Leo Herms uit. "We moeten ons profileren als Schotten, als strijders."

Achterwerk van Leo

Een opmerkelijk detail aan de video is dat aan het eind er twee blote billen te zien zijn, welteverstaan: de billen van lijsttrekker Leo Herms. Of hij verwacht daar stemmen mee binnen te slepen? "Ik denk het zeker wel", vertelt Leo. "Alle aandacht die we daardoor krijgen, niet door mijn kont natuurlijk, maar alle media aandacht die we daardoor binnenhalen. En ook vooral onze liefde voor Wijchen, die stijgt overal bovenuit. Dat de kiezers dat ook weten en zien, want daar gaat het om bij de verkiezingen."

Bekijk de video van Wijchen Lokaal hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En bekijk hieronder het hele gesprek met Leo Herms in Jan-Willem Start Op:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie