Nieuws

Inhaler pakt TopSong met If You're Gonna Break My Heart

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Inhaler pakt TopSong met If You're Gonna Break My Heart

Een vrolijke dag voor de leden van Inhaler: de Ierse indieband viert niet alleen de release van hun tweede album Cuts & Bruises, de muzikanten hebben ook nog eens de NPO Radio 2 TopSong te pakken. Je hoort If You're Gonna Break My Heart de komende week extra vaak!

Inhaler gooide in 2021 al hoge ogen met debuutplaat It Won't Always Be Like This, en brengt vrijdag de opvolger Cuts & Bruises uit. Eerder deze week was de band te gast bij Jan-Willem Start Op, waar frontman Elijah Hewson uitlegde hoe die tweede plaat tijdens het toeren tot stand kwam. "Het was lastig, maar ik denk dat we daardoor een beter album hebben gemaakt", vertelde hij. Nieuwe single If You're Gonna Break My Heart is in ieder geval in de smaak gevallen: het nummer is door de dj's van NPO Radio 2 uitgeroepen tot de nieuwe TopSong.

Bekijk het optreden van Inhaler bij Jan-Willem Start Op hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekende vader

De stem en het uiterlijk van Elijah Hewson zouden je bekend voor kunnen komen: de zanger is namelijk de zoon van niemand minder dan U2-zanger Bono. De band van Hewsons vader blijkt echter niet de grootste inspiratiebron voor Inhaler - de groep put meer uit het vaatje van de indierevival uit de zeroes, de hoogtijdagen van bands als The Strokes en The Killers.

Inhaler timmert hard aan de weg, en is inmiddels ook omarmd door collegamuzikanten. Zowel de Arctic Monkeys als Harry Styles hebben de Ieren uitgenodigd om in hun voorprogramma's te staan, en dus staat Inhaler de komende maanden in de Ziggo Dome en in de Johan Cruijff ArenA.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je If You're Gonna Break My Heart en andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie