Livemuziek
BNNVARA

Inhaler maakt indruk bij Jan-Willem Start Op!

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Inhaler maakt indruk bij Jan-Willem Start Op!

Een Ierse rockband op de bühne bij Jan-Willem Start Op! En niet zomaar één: maak kennis met de muziek van Inhaler.

Inhaler bestaat uit frontman Elijah Hewson, bassist Robert Keating, gitarist Josh Jenkinson en drummer Ryan McMahon. De vader van Elijah zal geen onbekende voor je zijn, dat is namelijk Paul David Hewson, ook wel bekend als: Bono. Hoewel niet te ontkennen valt dat de klank van Hewsons zang veel weg heeft van z'n vader, hoor je in het repertoire van Inhaler vooral invloeden van The Killers en The Strokes terug. In 2021 brachten ze hun debuutalbum It Won't Always Be Like This uit, een plaat vol 'happy accidents' zoals ze het zelf noemen. De nummers schreven ze tijdens repetities en lang hebben ze hun hoofd niet gebroken over de songteksten.

Weinig tijd, beter album

Toch scoorde dat album meteen goed: zowel in Ierland als de UK kwam de plaat op één binnen. Terwijl de band het drukker dan ooit heeft en continu aan het touren is, vonden ze tóch de tijd voor een tweede album. "We schreven het tijdens het touren, dus het was lastig, maar ik denk dat we daardoor een beter album hebben gemaakt. Juist omdat we weinig tijd hadden, moesten we sneller beslissingen maken", vertelt Elijah. Anders dan hun eerste album is er over opvolger Cuts & Bruises, dat aanstaande vrijdag 17 februari uitkomt, meer nagedacht. "Voor ons is er nu zeker meer druk, omdat je het eerste album op moet volgen. We wilden er zeker van zijn dat de liedjes beter zijn dan op het eerste album en dat we betere muzikanten zijn."

Harry Styles en Arctic Monkeys

Hoe dat nieuwe album gaat klinken? Daar heeft de band alvast een goed voorproefje van gegeven met de release van hun laatste singles: These Are The Days, Love Will Get You There en If You're Gonna Break My Heart. Vanochtend speelden ze laatstgenoemde live in Jan-Willem Start Op! Niet de laatste keer dit jaar dat Elijah, Robert, Josh en Ryan naar Nederland af zullen reizen voor een optreden. Ze staan in juni namelijk in het voorprogramma van de shows van Harry Styles én The Arctic Monkeys.

Bekijk hun live optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie