Nieuws

Jeangu Macrooy blaast James Bond-klassieker nieuw leven in

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy blaast James Bond-klassieker nieuw leven in

Samen met het Metropole Orkest heeft Jeangu Macrooy een cover van From Russia With Love uitgebracht. Het nummer is onderdeel van een concertreeks waarin het orkest muziek van Bondfilms ten gehore brengt.

From Russia With Love is het themalied van de tweede James Bond-film, die in 1963 uitkomt. De originele versie wordt gecomponeerd door John Barry en gezongen door Matt Monro. Met het nummer zetten de twee muzikanten een traditie neer: themanummers bij de films over 007. De eerste film uit de reeks, Dr. No uit 1962, had namelijk nog geen titelsong.

De cover van From Russia With Love met Jeangu Macrooy op zang is de tweede single die verschijnt uit dit project. Eerder bracht het Metropole Orkest al een door Dorona Alberti gezongen versie van Gladys Knights Licence To Kill uit.

Jeangu Macrooy

Vol overgave zingt Jeangu Macrooy From Russia With Love. Gedurende het hele nummer houdt hij dezelfde energie, net zoals Monro dat deed. Toch blaast de kraakheldere stem van Macrooy een nieuw leven in het oude nummer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

No Time To Die

De releasedatum van de 25e James Bond-film wordt meerdere keren uitgesteld vanwege de wereldwijde coronacrisis. Toch is het bijna zover: 30 september 2021 kan de wereld agent 007 weer zijn werk zien doen in No Time To Die. Het themalied van deze film is gecomponeerd door Hans Zimmer en ingezongen door Billie Eilish.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie